Заштитна респираторна маска KN95

Респираторна маска со висок степен на заштита која потполно се адаптира на лицето на корисникот со што го намалаува потенцијалниот ризик од пренос на инфекции. Ги задржува капките при кашлање, кивање и зборување од околината. Вградениот филтер КН95 спречува внес на аеросоли, прашина, честички, бактерии, вируси, смог и полен. Маската е изработена од неткаен, стопен, полипропиленски материјал кој обезбедува петслојна заштита. На овој начин се постигнува ефикасно филтрирање со што маската може да се користи повеќекратно.

Универзалниот облик и големина одговара за заштита на деца и возрасни.
Маската е со степен на заштита КН95 кој е препорачан од светската здравствена организација (WHO) како минимален стандард на заштита. Едно лице може да користи само една маска.
Степен на филтрација : ≥ 95%
Големина : Универзална
Боја : бела
Степен на заштита : KN95, N95, FFP2

YOU MAY ALSO LIKE

Leave A Comment